Herttoniemen Kartanon Blogi

 

Tähän blogiin kirjoittaa museon intendentti ja muut työntekijät vuodesta 2020 alkaen. Tervetuloa lukemaan blogiamme, oppimaan lisää museon ja Herttoniemen hsitoriasta sekä seuraamaan työtämme museossa!

Blogi

Hedvig Charlotta Cronstedt – ruotsalaisesta alamaisesta venäläiseksi hovineidoksi

Olemme viime vuoden aikana kehittäneet erityisopastuksen museolla, joka käsittelee naishistoriaa. Opastus on kehitetty pienryhmässä, joka on koostunut kolmesta oppaasta, pääoppaasta sekä intendentistä. Kansainvälisen naistenpäivän kunniaksi nostamme näin ollen esille erään naisten Herttonimen kartanon museon historiasta. Tällä kertaa vuorossa on eräs kartanon pitkäaikaisista omistajista: Hedvig Charlotta Cronstedt, tai ”Hedda”. Hän syntyi vuonna 1795 ja varttui Tuholmassa ja todennäköisesti myös Viaporissa (Suomenlinnassa), jossa hänen isänsä Carl Olof Cronstedt toimi komentajana 1800-luvun alussa. Lue lisää alla!Lue lisää »
Eva Ahl-Waris
08.03.2020 klo 08:28

Esihistoriaa Herttoniemessä

Herttoniemen kartanon lähellä löytyy pronssikautisia hautaröykkiöitä. Yhteen niistä on helppo päästä, koska se sijaitsee Kipparlahden bussipysäkin välittömässä läheisyydessä. Kallion päältä avautuu komea näkyme merelle. Lue lisää alla.Lue lisää »
Eva Ahl-Waris
21.02.2020 klo 08:25

Museot entistä suosituimpia!

Päivän Hufvudstadsbladet -lehdessä kerrotaan, että suurimpien suomalaisten museoiden kävijämäärä on kohonnut. Museokortista on tullut jokamiehen ”kirjastokortti” pitää mukanaan. Herttoniemen kartanon museossakin kävijämäärä kohosi viime vuonna noin 300:ta 600:aan. Tämän ohessa tuhannet henkilöt kävivät ilmaistapahtumissamme Helsinki-päivänä, Joulupolulla ja Taiteiden yönä. Lue lisää alla. Lue lisää »
Eva Ahl-Waris
09.02.2020 klo 14:00

Imagon nostattajasta vihreäksi keitaaksi - katsaus Herttoniemen puutarhahistoriaan

Herttoniemen kartanon barokkipuutarha sekä englantilainen puisto ovat eräänlainen maanmerkki yhä kasvavassa kaupunkimaisemassa. Puistot ovat auki kaikille kaupunkilaisille ja ovatkin suosittu ulkoilukohde. Nykyään puistot ovat osa Herttoniemen kartanon museota ja niitä hoitaa Helsingin kaupungin puutarhaosasto. Puutarhan ja puiston historia ulottuu 1700-luvulle. Lue lisää alla.Lue lisää »
Eva Ahl-Waris
21.01.2020 klo 09:01

Tervetuloa 2020 – mutta aluksi katsaus menneeseen vuoteen!

Tämä on kaikkien aikojen ensimmäinen blogipostaus Herttoniemen kartanon museon kotisivuilla! Täten haluamme juhlia sitä, että olemme aloittaneet uuden vuosikymmenen ja museon toiminta on jatkunut pian 100 vuotta. Vuoden 2019 aikana meillä on ollut runsaasti ohjelmaa. Lue lisää alla!Lue lisää »
Eva Ahl-Waris
10.01.2020 klo 08:00